SR HU

VÁRANDÓSSÁG

A várandósság alatt számos pszichofizikai változással szembesül a nő.

Az egészséges utód megszületése a végső célja minden várandósságnak a problémák és komplikációk ellenére. Mivel a tendencia manapság az, hogy a várandósságot is tervezik, követik, pácienseinknek lehetővé tesszük, hogy minden vizsgálatot nálunk végezzenek el, a család tervezésétől kezdve egészen a szülésig. Emellett a szülészetről való távozást követően sem feledkezünk meg az újdonsült édesanyáról, segítjük a baba ellátásában és a szoptatásban is.

Szülészeti szolgáltatásaink a következők:

  • Terhesség megállapítása (vérvizsgálat, ultrahangvizsgálat)
  • A várandósság végigkísérése (rendszeres vizsgálatok, a baba növekedésének és fejlődésének követése, laboratóriumi vizsgálatok, súlykövetés, vérnyomásmérés)
  • A várandós nők ultrahangvizsgálata (hüvelyi és hasi ultrahang, 3D/4D ultrahang, amelyek lehetővé teszik a baba növekedésének és fejlődésének részletes követését illetve az elváltozások és problémák felismerését a terhesség ideje alatt)
  • Kromoszóma vizsgálat (a baba részletes ultrahangos vizsgálata az anya hormonvizsgálatával kombinálva)
  • A prof. dr Fedora Popić Paljić újvidéki klinikájával való együttműködésnek köszönhetően lehetővé tesszük pácienseinknek a genetikai tanácsadást és az invazív diagnosztikai eljárások igénybevételét (amniocentézis, chorionboholy-mintavétel, kordocentézis)
  • Nem invanzív vizsgálatok – Prenatest – a baba DNS vizsgálata az anya véréből, amelyet a kromoszóma-rendellenességek kiszűrésére alkalmaznak (már a 9. héttől alkalmazható és a gyermek neme is kideríthető általa)
  • A magzati Doppler-vizsgálat segítségével a magzati keringést, véráramlást elemzik. Különösen fontos a magas vérnyomásos, illetve cukorbetegséggel küzdő várandós anyák esetében.
  • CTG (a gyermek állapotának vizsgálata a várandósság utolsó heteiben, a szívhang és a méhizomzat-összehúzódásának követése)
  • Védőnői szolgálat (a szülészet elhagyását követően otthonában segít Önnek a védőnő, a gyermek ellátásában, a szoptatási nehézségek leküzdésében).

ÜGYFELEINK BENYOMÁSAI

Ginea_logo_footer POSVEĆENI ŽENSKOM ZDRAVLJU

Marije Vojnić Tošinice 20, Subotica / Tel. +381.24.553.766 / Mob: +381.60.553.766.0 / ordinacija@ginea.rs